Kort oversikt over Terråkmarka

For mobile enheter: sveip mot høyre for å se flere faner som f.eks. boforhold, kart eller priser og bestilling.

 • Stort jaktterreng med gode skogsfugl- og lirypebiotoper

  Totalt 70.000 dekar fra ca 50 til 700 mh. Hytten ligger på 183 moh. Det kan jaktes med inntil fire gevær.

  Terrenget er relativt lettgått og har også en rekke gode fiskevann. Det er gode biotoper både for lirype,fjellrype og skogsfugl. I terrenget har også den lokale jeger og fiskeorganisasjonen jaktrett, slik at man kan treffe på andre jegere i terrenget. Maks fire jegere og tre hunder.

 • Enkel hytte med 4. sengeplasser + "ekstrakrypinn"

  Hytta er ca 25 m2. Den er godt utstyrt, har propankomfyr med stekeovn på kjøkkenet, og vedovn i stue/oppholdsrom. Ikke sengetøy, men dyner og puter for 4. Det er ikke innlagt vann, men godt drikkevann rett utenfor døren. Vedskjul og utedo. Det er en nedgravd aluminiumsboks i myra rett bak hytta som fungerer som kjøleskap for mat under oppholdet.

  Fem km. lengre inne i fjellet ligger “Tønna”, et krypinn som kan benyttes om man ønsker å utforske de innerste delene av vassdraget.

 • Terråkmarka

  Et 70.000 da. stort og variert fjellområde som også har ett godt innlandsfiske etter ørret. Området omfatter hele fjellheimen rundt Terråk, og består av gode jaktbiotoper og et tyvetalls små og store fiskevann.

  Hytta ligger 30 meter fra Nervatnet i Terråkvassdraget. Den er liten, men praktisk og hyggelig innredet. Hytta ligger ca 3,5 km fra parkeringsplass (Relativt lettgått terreng).

 • Pris og bestilling

  Terrenget leies ut i to perioder. 10.09-17.09 og 17.09-24.09. Ved 6 gjester blir døgnprisen per person under 700 kroner i første jaktuke og under 600 kroner i andre jaktuke. Prisen inkluderer: hytte, jaktrett, fiskerett, båt, ved, propan etc. Prisen gjelder for opp til fire jegere med 3 hunder. I dette terrenget kan man treffe på jegere fra den lokale jeger og fiskeforeningen.

Jakt Terråkmarka

Jakt: Totalt 70.000 dekar fra ca 50 til 700 mh. Hytten ligger på 183 moh. Det kan jaktes med inntil fire gevær.

Terrenget er relativt lettgått og har også en rekke gode fiskevann. Det er gode biotoper både for lirype,fjellrype og skogsfugl. I terrenget har også den lokale jeger og fiskeorganisasjonen jaktrett, slik at man kan treffe på andre jegere i terrenget.

Nærmere beskrivelse av jakt i Terråkmarka kommer.

å andre jegere i terrenget. Vi leier kun ut for jakt uten hund i dette området.

Boforhold

Husvære

Bygningsmasse:

Hovedhytte på ca 25 m2 + tilbygg med vedbod. Frittstående utedo. Naust.

Ca. 5 km lenger inn i vassdraget, ved Sørvatn, ligger Tønna på ca 5 m2. Også denne hytten disponeres av våre gjester ved Fugleburet.

Møbler og teknisk utstyr:

Enkel, men praktisk standard, 3-seters sofa, salongbord og to stoler samt 4 køyesenger i oppholdsrom, dyner og puter til 4 personer. Eget lite kjøkken. Det er ikke innlagt vatn i hytta, men godt drikkevatn ca 20 meter fra hytta. Gasskomfyr med stekeovn på kjøkkenet, vedovn og nedgravd aluminiumsboks i myra like bak hytta fungerer som “jordkjeller”. Parafinlamper.

Ekstra husvære “Tønna” er svært enkelt innredet med to brisker og en liten vedovn.

Kjøkkenutstyr og forbruksartikler:

Rikelig med service, bestikk, kopper og kar for 4 personer. Alle forbruksartikler som dopapir, stearinlys, vaskemidler, propan etc. er på plass

Båter etc.

Båter:

Robåt i naust ved Nedre Fuglevatn ca 150 meter fra hytta, og robåt i Sørvatnet ved Tønna.

Flyteutstyr:

4 stk flytevester 70-90 kg ligger på hytta. Andre størrelser må medbringes. Det er ikke flytevester ved båten i Sørvatnet, slik at dere må ta med fra hytta.

Annet

Beliggenhet

Med vakker utsikt over Nervatnet i Terråkmarka. Hytten ligger ca 50 meter fra vannet

Adkomst

Ca 3,5 km å gå fra parkeringsplass.

Kartreferanser

M711- serien: nr. 1825 III og IV. Litt også på 1824 IV

GPS-Koordinater

Hytte: N65°02,611´ – E12°20,461´
Naust Nervatnet: N65°02,550´ – E12°20,350´
Tønna: N65°00,544´ – E12°18,953´

Tilrettelegging

Gjestene må ta med seg sengetøy hvis ikke annet er avtalt. Gjestene tas i mot av vår representant på Terråk, hvor informasjon om stedet og om jakt- og fiske mulighetene vil bli gitt.

Guiding etc.

Fiske- og jaktguide, kokketjenester og turguide kan organiseres.

Avstander fra parkeringsplass

Til Rørvik lufthavn: 80 km, Brønnøysund lufthavn: 100 km. Værnes flyplass: 270 km. Nærmeste matbutikk er på Terråk, ca 2 km fra parkeringsplassen.

Nettdekning

Det er ikke mobildekning ved hytta, men enkelte steder oppe i fjellet. Dekning med mobil når man nærmer seg parkeringsplassen.

Export as KML for Google Earth/Google MapsOpen standalone map in fullscreen modeCreate QR code image for standalone map in fullscreen modeExport as GeoJSONExport as GeoRSS
*Fugleburet hovedkart

loading map - please wait...

*Fugleburet hovedkart: 65.043188, 12.339432

Terråkmarka jaktområde

3D-kart (Lukk vindu/fane for å gå tilbake)

Bruk kombinasjoner av venstre museknapp, Shift. Ctrl og skrollehjul for å navigere

Interaktivt kart over hele eiendommen

Få full oversikt over hytter og fiskevann

Historisk beskrivelse under utvikling

Se også Historien om Bindalsbruket og Plahtes eiendommer.
(E-bok av Arvid Sveli)

Informasjon om området

Fugleburet ligger en times gange fra bilvegen ved Terråk, innover i Terråkfjellområdet, 50 meter fra Nervatnet (180 moh). Nervatnet er det nederste av tre hovedvatn i Terråkvassdraget. Hytten er perfekt plassert for fine naturopplevelser i et vakkert fjellandskap med utallige gode fiskemuligheter.

Bortsett fra gamle Terråksætra og et par hytter er der ikke annen bebyggelse i dette fjellområdet. Utpå sommeren er det mye blåbær og tyttebær i de lavereliggende områdene, og ofte godt med multer nær hytta. Om høsten er det også mye sopp. Fin ørret av god kvalitet i hovedvassdrag og sidevassdrag, og godt med småvilt, er med på å gjøre området attraktivt.

I tillegg til Fugleburet er ei lita koie, Tønna, ca 6 km lenger inn i terrenget inkludert i leien. Koia er et fint kvilested ved vandring i fjellet eller som ekstra overnattingssted ved fiske i fjellvatnene innerst i vassdraget. Tønna har to brisker og liten vedovn. Utedo.

Plahtes Eiendommer

Plahtes Eiendommer er en av de største private eiendommer i Norge. Vi tilbyr jakt og fiske i en storslagen villmarkder få mennesker ferdes. De fleste hyttene ligger flere km. fra nærmeste nabo, men er likevel lette å nå. Ved ankomst vil du bli møtt av grunneier eller en av våre ansatte. Over 70 % av våre gjester er “gjengangere”.

Hos oss vil du finne en forsiktig utnyttelse av naturressursene, tilrettelagt med hytter, båter og alt som hører med for en vellykket ferie i utmarken.

PRISER 2017

Totalpris/uke

09/09 – 17/09 Kr. 19.000,-

17/09 – 24/09 Kr. 16.000,-

Prisen inkluderer:

Hytte, jaktrett, fiskerett, båt, ved, propan etc.

Prisen gjelder for opp til fire jegere og 3 hunder. I dette terrenget kan man treffe på jegere fra den lokale jeger og fiskeforeningen.

Bestillinger og tilgjengelighet

For bestillinger, spørsmål e.l. benytt kontaktskjemaet eller ring 988 44 334.

Send en forespørsel

© Kopirett - Plahtes Eiendommer