Kort oversikt

For mobile enheter: sveip mot høyre for å se flere faner som f.eks. boforhold, kart eller priser og bestilling.

 • Fjordfiske, laksefiske og innlandsfiske rett utenfor døren!

  Fiskemulighetene er mange; I fjorden, i to sjøørret/laksførende elver, i små fjellvann og med båt i større innlandsvann.

  Sjøørret og lakseelven «Terråkelva» ligger få minutter fra huset. Elven Åelva ligger ca 20 minutters kjøring fra huset. Terråkmarka med et tyvetalls gode fjellvann kan også nås fra huset. Lokalbefolkningen har lov til å fiske i området. Likefullt kan man ofte gå flere dager uten å treffe på andre mennesker.

  Muligheter for å leie båt i fjorden.

 • Herskapelig hus med 8 sengeplasser

  Huset er fra 1875 og er i stor grad restaurert tilbake til slik det var på 1800-tallet, , men antikke møbler, tidsriktige tapeter og farger etc. Huset har eget bibliotek og karambolerom (type biljard). Boareal er drøye 200 m2 og det er 8 sengeplasser. Kjøkken og bad er moderne.

 • Bo komfortabelt med storslåtte naturopplevelser like rundt hushjørnet

  Stort herskapshus fra 1875 nær fjorden med gode muligheter for et variert fiske, både i fjorden, i elv og i fjellvann. Området omfatter fjellområdet rundt Terråk, og et tyvetalls små og store fiskevann i uberørt natur. Vårt mer allsidige sted. Passer perfekt for de som vil oppleve litt av alt.

  Det er bilvei frem til døren. Stedet passer for 4-8 personer.

 • Pris og bestilling

  Hytta leies ut på ukesbasis med bytte på lørdager. Ved 6 gjester blir døgnprisen per person under 350 kroner. Prisen inkluderer hus, fiskerett i lakselv og i mange fjellvann, strøm, ved, propan etc.

  Muligheter for å leie båt i fjorden.

Fiske Sveitserhuset

Klikk deg gjennom fotoalbumet under denne fanen for detaljert informasjon om et utvalg av ulike fiskeplasser.

Innlandsfiske

I Terråkmarka ligger det en rekke gode fiskevann. Dersom man er interessert i å fange steikfisk kan man nesten oppsøke hvilket som helst av vannene. Enkelte vann har færre og større fisk som jo er mer populært blant sportsfiskerne. Nervatnet, Mellavatn og Sørvatnet er lett tilgjengelige vann som alle huser tette bestander av fin matfisk. Men som i de fleste store vann er det muligheter for en virkelig rugg her også.

For de ivrigste fiskerne anbefaler vi en tur til Svartvatnet(267moh), Svartåstjørna og Tverråspøylan(310-471moh). Drømmer man om å bryte kilos-, eller tokilosgrensen for den saks skyld, er dette vannene vi anbefaler at du oppsøker. Her er det tatt mange fine fisker.

Sjøørret- og laksefiske

De nederste 2.5 km av Terråkvassdraget er sjøørret/lakseførende (ca. 2 minutter å gå fra huset). Fordelingen mellom laks og sjøørret er ca 20/80. Gjennomsnittsvekt på laksen er 1,7 kg, og på sjøørreten ca 1kg, men det er mulig å få langt større fisk enn dette (se fotoalbum). Det er best forhold i elven ved høy vannføring.

Det er også muligheter for å fiske i fantastiske Åelva. Fiskekort kan kjøpes for ca. 200,- dagen eller 1000,- uka. Da får man fiskerett på en omlag 6km lang strekning av elven som har noen virkelige gode fiskeplasser. Åelva ligger ca. 20min kjøring fra Terråk.

For de som liker å fiske sjøørret i sjøen er området kjent for å ha et vanvittig godt fiske i fjorden fra mars og frem til sesongstart. Områdene rundt Terråk er perfekte for fluefiske etter sjøørret i sjøen.

Fjordfiske

Tosenfjorden er kjent for å ha et godt fiske. Dybdeforholdene varierer med flere grunnere områder (10 – 50 – 100 meter) til partier med store dyp på inntil 750m. Vanligvis er det et godt fiske av torsk og sei, og det fiskes hyse (kolje), en del uer, kveite og lyr, og til tider hvitting og makrell. På større dyp finnes også håbrann og håkjerring. I tillegg er det svært godt fiske etter sjøørret i fjorden.

Fiskeregler for Plahtes Eiendommer

Boforhold

Husvære

Bygningsmasse:

Kledd laftet bygning fra 1875 på ca 220 m2.  Restaurering (ikke helt ferdig) hvor mesteparten av møbler, tapeter og farger er tidsriktig. Inngangsparti, bibliotek, carambolerom (biljard), bad, 2 stk WC, kjøkken, spisestue, finstue, fire soverom med totalt 9 sengeplasser. Stor balkong i to etasjer.

Møbler og teknisk utstyr:

Innlagt strøm og vann. God standard, Spisestue med plass for 8 personer, kjøkken med vanlig utstyr inkludert mikro. finstue med sofagruppe, aktivitetsrom med carambolebord (type biljard), kjøkken med det som trengs av utstyr, bad med WC,  Tapeter, og farger er i stor grad slik det var i 1870-tallet. Flesteparten av mæblene er antikke, men bad og kjøkken er moderne. Dyner og puter for 9 personer.

Kjøkkenutstyr og forbruksartikler:

Strøm, innlagt kaldt og varmt vann, dusj, 2 stk WC, vanlig kjøl/frys, induksjonstopp, stekeovn, vedfyrt etasjeovn.

Båter etc.

Båter:

Båt i Nervatnet inngår. Mulighet for å leie båt i andre fjellvann samt egnet båt i fjorden.

Flyteutstyr:

Flytevester 70-90 kg er tilgjengelig. Andre størrelser må avtales.

Annet

Beliggenhet

Terråk har ca 650 innbyggere og er et koselig tettsted med matbutikk, jernvarehandel og en liten gjestegård. Huset ligger i sentrum, med utsikt utover Bindalsfjorden.

Adkomst

Bilvei helt frem.

Kartreferanser

M711- serien: nr. 1825 III. Et lite område ligger på 1824 IV

Tilrettelegging

Ankomst: Gjestene tas i mot i huset og får informasjon om praktiske ting samt om fiske og andre muligheter i området. Oppredde senger for opp til 6 personer ved ankomst inludert i prisen.

Guiding etc.

Fiske- og jaktguide, kokketjenester og turguide kan organiseres.

Avstander fra parkeringsplass

Til Brønnøysund lufthavn: 100 km, Rørvik lufthavn: 80 km, Værnes flyplass: 270 km. Nærmeste matbutikk er 500 meter fra huset.

Nettdekning

Det er full dekning med Telenor og Netcom. WiFi tilgjengelig.

Eksporter som KML til Google Earth/Google MapsÅpne kart i fullskjermsmodusLag QR-kode for kartet i fullskjermsmodusEksporter som GeoJSONEksporter som GeoRSS
*Sveitserhuset hovedkart

henter kart - vennligst vent...

*Sveitserhuset hovedkart: 65.088372, 12.376287

3D-kart (Lukk vindu/fane for å gå tilbake)

Bruk kombinasjoner av venstre museknapp, Shift. Ctrl og skrollehjul for å navigere

Interaktivt kart over hele eiendommen

Få full oversikt over hytter og fiskevann

Historisk beskrivelse under utvikling

Se også Historien om Bindalsbruket og Plahtes eiendommer.
(E-bok av Arvid Sveli)

Informasjon om området

Da eiendommene ble kjøpt på 1870-tallet ble det skilt ut et nytt gårdsbruk i Oldervika. På denne tiden var det nylig kommet sagbruk med høvler som gjorde det rimelig å få tak i rikt profilert listverk. Dette førte til en egen stilart «Sveitserhus» som kjennetegnes av kraftig ornamentering rundt vinduer og tak, samt brede gulvlister. Innvendig var det vanlig med perlestaff panel og/eller tapet. Hovedhuset i Olderviken, som sto ferdig i 1876, er bygget i klassisk sveitserstil og er i dag det eldste huset på Terråk.

Selv om huset ligger i sentrum er det lett å nå et godt fiske i fjorden og i fjellvann med ørretfiske av høy kvalitet. Terråkelven, som har en bra bestand av sjøørret, ligger få minutters gange fra huset.  Det er også mulig å fiske i Åelva, en av landets beste lakseelver.

Plahtes Eiendommer

Plahtes Eiendommer er en av de største private eiendommer i Norge. Vi tilbyr jakt og fiske i en storslagen villmarkder få mennesker ferdes. De fleste hyttene ligger flere km. fra nærmeste nabo, men er likevel lette å nå. Ved ankomst vil du bli møtt av grunneier eller en av våre ansatte. Over 70 % av våre gjester er «gjengangere».

Hos oss vil du finne en forsiktig utnyttelse av naturressursene, tilrettelagt med hytter, båter og alt som hører med for en vellykket ferie i utmarken.

PRISER 2018

Totalpris/uke
(Opp til 6 personer)

01/01 – 02/06 Kr. 9.000,-

Tilsvarer en døgnpris per person på under 250,- ved 6 gjester.

02/06 – 09/09 Kr. 14.000,-

Tilsvarer en døgnpris per person på under 350,- ved 6 gjester.

09/09 – 31/12 Kr. 9.000,-

Tilsvarer en døgnpris per person på under 250,- ved 6 gjester.

PRISEN INKLUDERER:
Hus, fiskerett i lakselv og i mange fjellvann, strøm, ved, propan etc.

Prisen gjelder for opp til 6 personer, for mer enn 6 personer kommer et tillegg på kr. 1500,- pr. pers. pr. uke.

Mulighet for leie av båt i fjorden samt fiske i lakselven «Åelva».

Send en forespørsel

© Kopirett - Plahtes Eiendommer